Author Topic: EchoHam crashing on Connect  (Read 8631 times)

jbammi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #15 on: June 28, 2014, 06:48:52 AM »
Read through the thread, echoHam is crashing on Connect, running Mavericks like everyone else.
However, this is not a port issue at all. I downloaded EchoMac from source forge and it runs fine, and talks to my local repeater (tested PTT etc). So i know i don't have a network port issue of any kind.  It is something weird in echoHam

PS: Downloaded echolink.exe (the PC executable) and ran it under Wine, and it too works fine, so it also confirms its not a ports issue. Its an echoHam issue of some sort.

How are you testing EchoHam, (Mountain Lion, Mavericks, wired connection, wireless connection).
Happy to help debug, have dev skills and all the usual dev tools.

cheers,
bammi

support

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Apphugs
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #16 on: June 28, 2014, 07:01:48 AM »
jbammi,
thanks for your offer to help.

I run 10.9.3 on a couple of machines connected wireless.
At work I run a 10.8 machine with wired connection.


n0mwu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #17 on: July 04, 2014, 12:45:06 PM »
I had the old version of echo mac on my computer and moved the two files echoaudio and echolinux from the Resources in the app contents to Echo Ham and it works great now.  To get to the Contents folder just right click echo mac and select Show package contents, then go to resources and copy the above and then do the same on Echo Ham and paste them in the resources folder there.  You will be asked to authorize to copy and paste just use your user name and password for the computer.   Hope this helps everyone.

The link to download echo mac latest version

http://sourceforge.net/projects/echomac/files/echomac%20%28test%20versions%29/1.16.3/
« Last Edit: July 04, 2014, 12:47:37 PM by n0mwu »

support

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Apphugs
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #18 on: July 04, 2014, 09:37:55 PM »
Thanks n0mwu,
did you save the original files? If you did, could you please try and replace only echolinux and leave everything else as per App Store download. Let us know of the result.

echoaudio has undergone a major re-write to make the audio system compliant with OS X 7 and higher. The old echoaudio contains a lot of code that can causes problems on the later versions of OS X.

n0mwu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
EchoHam crashing on Connect ISSUE RESOLVED
« Reply #19 on: July 05, 2014, 03:02:32 AM »
I totally uninstalled echo ham and echo mac.  Then I reinstalled echo ham from the mac app store.  Had the same issue.  So I did as you wanted and I replaced echolinux only  and that was all that needed replaced now the program is not crashing and working great.  Simple fix for this one. 

So anyone that has the issue can just follow my steps above but just replace the echolinux in resources.
« Last Edit: July 05, 2014, 03:56:09 AM by n0mwu »

support

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Apphugs
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #20 on: July 05, 2014, 07:18:18 AM »
Thanks n0mwu,
that solution is a reasonable temporary fix and gives you all the important the re-written code.

WV8A

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: EchoHam crashing on Connect ISSUE RESOLVED
« Reply #21 on: July 07, 2014, 01:24:41 AM »
I totally uninstalled echo ham and echo mac.  Then I reinstalled echo ham from the mac app store.  Had the same issue.  So I did as you wanted and I replaced echolinux only  and that was all that needed replaced now the program is not crashing and working great.  Simple fix for this one. 

So anyone that has the issue can just follow my steps above but just replace the echolinux in resources.
I tried the same procedure, and I can now click "connect" functions without EchoHam crashing. However, once connected, the "disconnect" and "Force Disconnect" buttons behave strangely. Using either of them, if I try to disconnect from a node, EchoHam immediately reconnects. I have to Quit the program to disconnect.
OSX 10.9.4, MacBook Pro 8,2 (late 2011)

support

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Apphugs
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #22 on: October 05, 2014, 08:57:06 AM »
I have found a bit of spare time, rewritten the networking components and totally restructured the EchoHam application.
EchoHam no longer uses subprocesses (echoaudio and echolink).

I am sure this will solve the crashing issue discussed in this topic.

The new EchoHam V1.10 is in the stages of final testing and will be available to beta testers shortly.
« Last Edit: December 14, 2015, 07:35:54 PM by admin »

support

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Apphugs
Re: EchoHam crashing on Connect
« Reply #23 on: October 28, 2014, 02:47:45 PM »
V1.10 has been release and is now available as a free download from the AppStore.
Compatible with OSX 10.7, 10.8, 10.9 and 10.10